pondělí 21. července 2014

Las Vegas


LAS VEGAS 



Ahoj, mám teď chvíli čas, tak jsem se rozhodla napsat další díl o cestě do USA. Minule jsem psala o New Yorku, teď napíšu o cestě do Las Vegas, které předcházela krátká návšteva u Niagarských vodopádů. Ta návštěva mimochodem stála zato :-) Byla jsem velice překvapená, že vodopády jsou v podstatě ve městě. Myslela jsem si, že jsou někde na odlehlém neobydleném místě, ale to jsem se hodně spletla. Jsou snadno dostupné z města, kolem nich je krásný park, restaurace, můžete se kolem vodopádů projet vyhlídkovým autobusem, který jezdí neustále tam a zpátky. Velikost a síla vodopádů vás dostane. Je tam veliký hluk proudící vody, která dopadá na hladinu. Je to úžasný přírodní úkaz, strávili jsme u nich cca 3 hodinky. Svezli jsme se loďkou, které nás dovezla přímo pod vodopád, takže krásné, modré pláštěnky, které jsme před vstupem na loď dostali se opravdu hodili :-) I když i tak jsme byli mokrý.. bylo to příjemné osvěžení :-)
Po tomto výletě jsme se vydali půjčeným autem do Chicaga, nedojeli jsme najednou, ale přespali jsme v tyickém americkém motelu, nutno podotknout, že jsou vybavené velice slušně, útulně. Moc se nám to líbilo, nemusíte se toho bát. Na dálnicích jsou vystaveny taková malá městečka. U nás máme cca na každých 20 km benzínové pumpy, oni mají na každém takovém sjezdu všechno. Benzínové stanice, motely, restaurace, takže se můžete skvěle najíst, doplnit palivo, zrelaxovat se :-)
Když jsme dojeli do Chicaga, prošli jsme se po městě, stavili jsme na výhlídce známe budovy Sears Tower, známou svou prosklenou podlahou ve 103 patře. No já nesebrala odvahu si na to stoupnout narozdíl od mého partnera. Asi rok na to, jsem četla, že podlaha pod někým praskla. Nikomu se nic nestalo, nepraskla úplně, jen se na ní udělala taková pavučina… No fuuuuj!!!! Až mi z toho běží mráz po zádech. V Chicagu jsme měli čas asi 4 hodiny a pak jsme vyrazili na letiště směrem na 4 denní pobyt do Las Vegas. Moc jsme se tam těšili i když jsme slyšeli od několika známých, že tam mimo Casína a návševy ehm ehm…. není moc co dělat. Takže jsme byli zvědavý co nás tam mělo čekat :-)
A byli jsme maximálně nadšení, Las Vegas je místo, kam se určitě chceme vrátit, protože za 4 dny jsme nestlihli to co bychom chtěli.  Byli jsme ubytovaný v hotelu South Point Hotel Casino - Spa. Byl to nádherný hotel, ale to jsou tam všechny. A jsou všechny za hubičku. Hotely jsou tam levné, protože lidi tam utrácejí peníze v Casinech, proto jsou ceny pokojů za skvělou cenu. První večer jsme vyrazili na Strip. Hlavní ulici v Las Vegas plnou restaurací, klubů, hotelů v různých tématech, jako je například Paříž, takže tam najdete zmenšeninu Eifellovi věže, Caesar Palace inspirovaný Římem atd.. Tady to stále žije :-) Prostě paráda, zábava všeho druhu. Druhý den jsme vyrazili na výlet k Hoover Dam (přehrada). Je opravdu obrovská, krásná podívaná. Ale to nejlepší místo k výletu Grand Canon. Tak to je opravdu VELKÉ!!! Můžete se k němu proletět vrtulníkem nebo zajet autem. My jsme jeli autem a udělali si tam procházku. Podívali jsme se na tzv. nebeskou výhlídku, jde o skleněný půlkruhový chodník visutý z okraje skály ve výšce 1200 metrů nad hladinou řeky Colorado. Opravdu famózní podívaná. 
V Las Vegas žije více než 13 let kamarádka Táňa ze Slovenska, takže bylo skvělé se s ní potkat, zajít na večeři a párty, vzala nás k nápisu "Welcome to Fabulous Las Vegas". Ukázala nám tam spousty zajímavých míst. Je to zlatíčko :-)) V Las Vegas mají pravidelné show například Celine Dion, dříve David Coperfielf nyní Criss Angel, DJ Tiesto a spousta dalších. To je právě důvod proč se tam chceme vrátit, nestilhli jsme zajít na žádnou show.. :-( V den našeho odjezdu jsme zašli do nejznámějšího Casina Bellagio, u něho je překrásná fontána, která pravidelně každou hodinu předvede svou show. V casinu jsem si zahráli black jack a ruletu. Musím se pochválit nic jsem neprohrála, něco málo i vyhrála :-) Je to mega návykové, strávíte tam celou noc ani nevíte :-) Ještě, že jsme tam šli ráno :-) To byla skvělá zkušenost, moc mě to bavilo. 
Než jsme vyrazili autem na další cestu do Los Angeles, dali jsme si rozlučkovou jízdu na horské dráze u hotelu New York. Vozíky přípomínají taxi v New Yorku a dostane se na ní ze stanice podzemky, uvidíte kolem sebe budovy, které vypadají jako Manhattanské mrakodrapy. Výlet do Las Vegas byl prostě "Fabulous" :-)
Těším se na další návtěvu tohoto místa. Přeji Vám krásný den :-)

Terezka



PS: Je to mimo téma, ale doporučuji tuto knihu každému z Vás. Mě to obrovsky inspirovalo.
http://www.jak-napsat-ebook.cz/?a_box=2x9kfnf9
http://www.jak-prodavat-ebook.cz/?a_box=2x9kfnf9



























Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)